dissabte, 17 de desembre del 2011

Melindros!

Ja hi tornem a ser aquí i aquesta vegada us vull deixar una recepta que podreu fer i que sempre anirà bé tenir-la present... 
Doncs bé aquesta recepta la vaig fer perquè a casa sempre ens agrada menjar la xocolata desfeta acompanyada de melindros i recordo que era un diumenge d'aquells que les tardes comencen a ser fosques, i estàs al sofà mirant aquella pel·lícula de la tarda que las vista 700 vegades, però que la continues veient perquè a la tele no fan res i llavors recordes aquells diumenges d'hivern amb una tassa de xocolata ben calenta acompanyada d'uns melindros d'aquells tan bons de pastisseria...
Doncs aquí us deixo una de les mil receptes que hi han de fer melindros, espero que us agradi i que els feu a casa! 

Melindros:

Ingredients per unes 20 unitats:

- 200 grams de farina.
- 150 grams de sucre.
- 5 ous.
- Polsim de sal.
- Sucre glaç.

Elaboració: 

Primer de tot agafarem els 5 ous i separarem les clares dels rovells. En un bol posarem les clares juntament amb un polsim de sal, així se'ns muntaran més ràpidament. Així que vinga anem a muntar les clares a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora elèctrica i amb una mica de paciència. Quan veiem que les clares comencin a tenir una textura com de merenga i si posem el bol de cap per avall i veiem que no cau la clara voldrà dir que ja les tindrem ben muntades.
Seguidament posarem en un altre bol els rovells de l'ou amb el sucre. I anirem remenant fins que quedi una barreja ben esponjosa. Així que agafarem la farina ja tamisada i de mica en mica la tirarem amb els rovells i el sucre. Quant tinguem ja la massa ben treballada, afegirem amb molt de compte les clares muntades a punt de neu.
Serà en aquest moment que posarem el forn a escalfar a un 250º.
Tot seguit posarem la massa dels melindros en una mànega amb forat rodó i l'estendrem en una plata de forn  amb el paper vegetal, perquè no se'ns enganxi, fent unes tires d'uns 5 o 6 centímetres de llargada i per sobre dels melindros tirarem sucre glaç (sinó teniu cap mànega intenteu fer les formes de melindro amb una cullera). Deixarem coure els melindros uns 10 o 12 minuts i ja estaran preparats per sucar-los amb la xocolata desfeta!  





Avui us vull deixar una cançó que fa poc he escoltat i que m'ha agradat força! Aquesta cançó l'he treta d'una felicitació de Nadal que vaig rebre per casualitat. La cançó és diu Chupee i és del grup Cocoon.
Espero que us agradi aquesta cançó! 


Ens veiem aviat! 

Laura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada