diumenge, 15 d’abril del 2012

Pastís de poma i canyella!


Hola torno a ser aquí! Aquesta vegada us deixo un pastís molt fàcil de fer i és d'aquells que si tens que portar uns postres per un berenar o un sopar i no sap que fer... És una bona idea per portar-lo! Això mateix és el que em va passar fa poc, havia de fer un munt de coses i allà la tarda em van dir que avui teníem que anar a celebrar el Sant de la Dolors, la meva padrina. Així que vaig pensar que li havia de fer un pastís que li agrades i alhora que no atipés gaire... Fèiem de sopar una Fondue de Carn, així que havia de pensar en alguna cosa suau però estava tot el rato pensant i pensant... A la Dolors li encanta la Nata de pastisseria, ingredient que sincerament no m'agrada gens, però vaig pensar que si posava Nata seria molt contundent. Així que vaig pensar amb fruita, tenia unes pomes que em van fer pensar amb Magdalenes de poma amb canyella, però volia portar un pastís no unes magdalenes, així que vaig transportar aquests dos ingredients com és la poma i la canyella, que per cert grandiosa combinació, i ho vaig convertir amb un pastís de poma i canyella. 
Fent el pastís em va sobrar molta poma així que vaig fer volar la meva imaginació i vaig convertir tots aquells trossos de poma amb un caramel de poma. Boníssim i molt fàcil de fer!
Va ja no m'enrotllo més i us ensenyo com el podeu fer:

Pastís de poma i canyella!


Ingredients:


- 1 poma.
- 250 grams de farina.
- 250 grams de sucre.
- 100 ml d'oli de Gira-sol.
- 100 ml de Llet.
- 3 ous.
- 1 sobre de llevat Royal + 4 grams. (20 grams)
- 25 grams de canyella en pols.
- 1 rajolí de suc de llimona.

Elaboració:


Primer de tot agafarem la poma i la tallarem a trossos ben petits, quan els tinguem tots ja ben tallats agafarem la llimona i li tirarem un rajolí, així evitarem que les pomes es quedin d'un color marró.
Encendrem el forn a 250º per posar-lo en funcionament i així quan acabem de fer la massa ja estarà el forn calent.
Ara que ja tenim les pomes tallades agafarem un bol i anirem afegint els ingredients, primer de tot posarem els ingredients secs: la farina tamisada juntament amb el llevat, el sucre i la canyella en pols. Ho barrejarem tot i començarem a posar els ingredients líquids: la llet, l'oli tot ben barrejat, els 3 ous i ho barregem tot fins que posarem l'últim ingredient: la poma.
Quan ho tinguem tot ben barrejat, ho posarem en un motlle que preventivament haurem untat de mantega perquè alhora de desemmotllar no s'enganxi el pastís. Serà l'hora de posar-ho en el forn a una temperatura de 210º durant uns 30 minuts aproximadament. Quan veiem que ja està ben cuit el traurem del forn i passat uns 10 minuts el desemmotllarem i el deixarem refredant-se a temperatura ambient.
El pastís estarà llest per menjar quan veiem que ja no està calent!




Avui a la secció de Música i en commemoració del centenari de l'enfonsament del Titanic he pensat que seria perfecta posar la cançó més coneguda que et ve al cap quan parles del Titanic, tot ja deveu saber quina és no? Doncs efectivament My heart will go on (El meu cor seguirà bategant) de la cantant canadenca Céline Dion. Aquesta cançó va ser número 1 a països com Estats Units, França, el Regne Unit, Canada i Austràlia. Es van vendre més de 30 milions de còpies en tot el món. Va guanyar nombrosos premis com l'Óscar a la millor cançó original. Us deixo amb aquesta cançó que mai me'n canso d'escoltar-la.


I per avui ja estem que ja es tard i és hora d'anar a dormir... Mentrestant vaig mirant un documental que estan fent al Canal 33 sobre El Titanic.




Un petó ben dolç a tothom i Bona Nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada